Hirdetés

Telefonos buszjegy Tajvanon



|

Hirdetés

Egy tajvani, állami és magánvállalatokat tömörítő szövetség már jó ideje dolgozott egy olyan rendszeren, mely segítségével mobiltelefonról kis volumenű kifizetéseket lehet eszközölni.
Az első kézzel fogható eredményt a BenQ Corp. segítségével kifejlesztett telefon, melyet negyven vállalkozó szellemű tesztelő próbálhat ki szeptember elsejétől.

A telefonokban két külön chip kapott helyet, melyeket a Philips gyártott. Ezek az úgynevezett kis hatótávolságú kommunikáció (NFC - near field communication) segítségével képesek kis tranzakciókra: a tesztidőszakban a helyi tömegközlekedési eszközökön felszerelt, módosított SmartCard készülékekhez kapcsolódva lehet velük fizetni a jegyekért.

A későbbiekben a tervek szerint ugyanígy lehetne megvenni a reggeli újságot, kávét, vagy apróbb használati cikkeket. A fejlesztők tervei szerint a technológiát a telefonok után magába a SIM kártyába is be lehet építeni, így nem lesz szükség speciális készülékekre sem. Így az Ázsiában már egyébként is népszerű elektronikus fizetés elterjedése még gyorsabb ütemben fog növekedni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.