Hirdetés

Teljesen átszervezik a Nokiát



|

A jövőben három divízió foglalkozik majd a cég üzletmenetével.

Hirdetés

Olli-Pekka Kallasvuo, a Nokia vezérigazgatója bejelentette, hogy július elsejétől módosítják a cég szervezeti felépítését. Erre a hivatalos közlemény szerint azért van szükség, hogy rövid- és hosszú távon is gyorsítsák a fejlesztést.

 

Nokia N8
Nokia N8

 


A hatályba lépés után három egység lesz: a Mobile Solutions (Mobil Megoldások) elnevezésű részleg feladata lesz az okosletelefonok, és egyéb számítógépek fejlesztése. A szoftveres platformok közül a Symbian, és a MeeGo kerül a hatáskörükbe.

 

Nokia X2
Nokia X2

 


A Mobile Phones (Mobiltelefonok) részleg dolga lesz az S40-alapú készülékek fejlesztése, míg a Markets (Piacok) divízió foglalkozik az értékesítéssel és kommunikációval. A fejlesztéssel foglalkozó egységek egymástól majdnem teljesen függetlenül fognak majd dolgozni, hardveres és szoftveres téren egyaránt.


A kettő közt csak a Services (Szolgáltatások) csapata fog majd hidat képezni: az alapvetően a Mobile Solutions-be tartozó alrészleg felelős az OVI fejlesztéséért, amely mindkét nagy divíziót érinti.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.