Hirdetés

Terjeszkedik a France Télécom



|

Hirdetés

Ennek érdekében felvásárolja az ország harmadik legnagyobb mobilszolgáltatója, az Amena részvényeinek 80%-át 6,4 milliárd euróért.

Ezzel a lépésével többségi tulajdonába kerül a már létező kiépített telefonvonalak és internetelérések túlnyomó többsége. A francia szolgáltató körülbelül hét éve aktív résztvevője a spanyol piacnak, és már egy ideje magáénak tudhatja az ország második legnagyobb DSL (digitális előfizetői vonal) szolgáltatóját közel félmillió ügyféllel.

Az újabb vásárlással lehetősége nyílik a vállalatnak arra, hogy kombinálja a vezetékes- és a mobiltelefonálás lehetőségeit az internettel. Ugyanezzel a stratégiával érte el sikereit Franciaországban is. A következő lépés pedig a kábeltévé hálózat megkaparintása lesz az Auna Operadores de Telecomunicaciones SA-tól, amely egyébként az Amena kiskereskedelmi márka tulajdonosa. Ha ez is bekövetkezik, az Auna és a France Télécom egybeolvad.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.