Hirdetés

Ügyesen trükközött a Huawei



|

Egy Canon EOS 5D Mark III erényeit csillogtatva reklámozták a Huawei P9 kameráját.

Hirdetés

Ügyes húzással reklámozta a P9-es zászlóshajóját a Huawei, amelyet azonban komoly kritika is ért amiatt, hogy kicsit megtévesztő volt. 

Hirdetés

A Huawei közzétett egy képet a Google+ oldalán, majd odaírta, hogy elcsíptek egy gyönyörű napfelkeltét. Hozzátették, hogy a Huawei P9 dupla Leica kameráival élmény kevés fény mellett olyan képeket készíteni, mint a lentebb szereplő. Ezután arra biztatták a közösséget, hogy találják fel újra az okostelefonos fotózást, és osszák meg a saját napfelkeltés képeiket. 

Rövid időn belül kiderült, hogy a fotót nem egy P9-cel készítették. Az EXIF-adatok alapján egy Canon EOS 5D Mark III-at használtak, egy EF70-200 f/2.8L IS II USM lencsével - ezek összértéke körülbelül 4500 dollár. 

A kritikákra válaszul a Huawei törölte a képet és közleményt adott ki. Ebben elismerte, hogy a képet nem a P9-cel készítették, ugyanakkor senkit sem akartak félrevezetni, csupán inspirálni szerették volna a közösséget. 

A Huawei hozzátette, hogy valóban tisztábban kellett volna megfogalmazzák a képaláírást annak érdekében, hogy ne legyen félreérthető a helyzet. A kiírás valóban nem állította, hogy a P9-cel készült a kép, csak utalt rá - a cég mindenesetre elnézést kért a történtekért. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.