Hirdetés

Ügyeskedve aktiválható Galaxy S7-en az adoptable storage



|

Csak haladó és profi felhasználóknak javasoljuk a trükk kipróbálását.

Hirdetés

Röviddel a Samsung Galaxy S7 és S7 Edge mobilok bejelentése után kiderült, hogy a gyártó letiltotta az okostelefonok szoftverében az adoptable storage-et. A Marshmallow-ban bevezetett funkció lehetővé teszi a microSD kártyák beépített háttértárként való használatát, ilyenkor az Android hozzáfűzi a microSD kapacitását a belső háttértáréhoz.

Hirdetés


A Samsung szerint azért kapcsolták ki a csúcsmobilok szoftverében a funkciót, mert az illetékesek attól féltek, hogy a felhasználók nem értik a működését. Ezalatt azt kell érteni, hogy az adoptable storage bekapcsolásakor a rendszer leformázza a memóriakártyát, utána pedig nem lehet a megszokott módon eszközök közti adatátvitelre használni. Ez adatvesztéshez, rengeteg egyéb kellemetlenséghez vezethet a szisztémát nem ismerők esetében.


Mostanra kiderült, hogy ettől függetlenül aki nagyon szeretné, az némi buherával aktiválhatja az adoptable storage-et az ADB Shellen keresztül. A művelet elvégzését csak a haladó és profi felhasználóknak ajánljuk, az érdeklődők szigorúan a saját felelősségükre próbálkozzanak vele, garanciát senki sem vállal semmire. Az angol nyelvű instrukciók itt olvashatóak.


(Forrás: Liliputing, Modaco)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.