Hirdetés

Új operációs rendszeren dolgozik a Nokia?



|

A pletykák szerint a Symbiant válthatja a Linux kernelre épülő szoftver.

Hirdetés

Meglepő beszámoló érkezett a Wall Street Journaltől, a cikk szerzője belsős információkra hivatkozva azt állítja, hogy a Nokia egy új operációs rendszeren dolgozik. A jelenleg Meltemi néven emlegetett megoldás többek közt az Androidhoz hasonlóan Linux alapú, a finnek állítólag a Symbiant kívánják leváltani vele.

 

Nokia 701
Nokia 701

 


Nem teljesen világos, hogy Elop cége miért kíván a MeeGo elhagyása után újabb operációs rendszer fejlesztésébe fogni, különösen annak fényében, hogy a Symbian kedvező árazású készülékeken még abszolút versenyképes, a felső kategóriás mobiljaikon pedig Windows Phone 7 fog futni.


Kapcsolódó hír, hogy a Nokia tegnap újabb tömeges elbocsátást jelentett be, 2012 végéig 3500 főt fognak meneszteni. Ennek nagyobbik része a finnek kolozsvári gyárának bezárásából adódik, 2200 román munkavállalónak mondanak fel még idén, a maradék 1300 kollégának pedig a vállalat Location & Commerce üzletágától kell majd búcsút vennie.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.