Hirdetés

USA: jogszerű is lehet a tört ROM-ok használata



|

Mostantól bárki telepíthet legális, de nem engedélyezett szoftvereket is a mobiljára.

Hirdetés

Az Egyesült Államokban hétfőn módosították a DMCA-t (Digital Millenium Copyright Actot), amely célja a digitális szerzői jogok védelme. Az egyébiránt háromévente rendszeresen felülvizsgált törvényt a döntéshozók mindig megpróbálják hozzáigazítani a kor követelményeihez, továbbá befoltozzák az időközben felfedezett hibáit.

 

 


A mostani csiszolások jelentős előrelépést jelentenek a mobilosok számára: a törvény immáron megengedi, hogy bárki kikerülhesse az okostelefonján azon védelmi megoldásokat, amelyek megakadályozzák a gyártó/forgalmazó által diszkriminált, azonban legális forrásból származó szoftverek telepítését.


Természetesen az elsők közt az Apple-t interjúvolták meg az ügyben: a cég írásban közölte, hogy aki tört iOS-t telepít az iPod/iPad/iPhone eszközére, az továbbra is automatikusan elveszti a garanciát - így mindenki csak saját felelősségére ügyeskedjen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.