Hirdetés

Üzleti tablettel és vékony notebookkal támad a Lenovo



|

A komoly üzleti vonal mellett a modernebb irányokba is kacsintgat a kínai gyártó.

Hirdetés

A Lenovo egy európai túra keretén belül mutatja be legújabb termékeit a sajtó, illetve az érdeklődők számára. Jelenleg kis-hazánkban pihen a kamion, illetve a hozzá tartozó Lenovo stáb, akik holnaptól várják a látogatókat. A Lenovo DO Tour névre hallgató rendezvénysorozat az egész régiót bejárja, hogy hirdesse a vállalat új szemletét, illetve a hamarosan megjelenő termékeit. Akik nem tudnak kilátogatni a helyszínre (budaörsi Tesco parkoló), azok virtuálisan is megtekinthetik az érdekességeket, az előbb jelzett weboldalon.

 

 

 

 

Rengeteg terméket lehet a kamionon megtekinteni, többek között asztali gépeket, és All-in-One-okat is, de a hangsúly a Lenovo üzleti táblagépén, A ThinkPad Tableten, valamint az ultrabookok előszelének tekinthető IdeaPad U sorozaton, melynek új tagjai már készülnek.

 

Előbbiről már többször is értekeztünk, de most élőben is megvizsgálhattuk az eszközt. A rendszer természetesen Android 3.1, de több helyen is belenyúltak a fejlesztők, hisz kifejezetten egy üzleti felhasználásra szánt tabletről van szó. A felhasználói felületen némi módosítást vittek végbe, hogy egyszerűbb legyen a futó folyamatok kezelése, illetve az azok közötti váltás. A közösségi szolgáltatásokat is fontosnak tartották, ezért minden hírfolyamot egybe ömlesztettek, kezdve az SMS-ektől, a Facebook üzenetekig. Külön alkalmazásboltot is készítettek, ahonnan csak ezzel a táblagépekkel rendelkezők tölthetnek le speciális üzleti applikációkat. A gépben egy Tegra2 T20 bújik meg, mely 1.3 gigahertzes frekvencián működik. Érdekes kiegészítő az a toll, mellyel az egyébként multi-touch támogatással rendelkező kapacitív érintőkijelzőn tudunk írni, valamint rajzolni. Ez fontos, a hiteles digitális aláírásokhoz, mely szintén elengedhetetlen az üzleti szférában. Az USB csatlakozóknak köszönhetően dokkolókat, egeret, billentyűzetet is csatlakoztathatunk, míg a normál méretű SD slotba memóriakártyánkat pakolhatjuk be.

Az eszköz lényege mégis a vállalati mennyiségben való konfigurálhatóságból, a komolyan testre szabható korlátozásokból (pl.: market tiltása), illetve a különböző titkosításokból tevődik össze.

 

 

 

 

 

A készülék háza igen robusztus, de ez érthető, hiszen a vállalatok általában 3 évre tervezik ezen gépek vásárlását, vagyis van mit kiállnia a gépnek. Többek között ezen okokból is kapott igen vastag Gorilla Glass borítást a kijelző.

 

 

 

 

A másik szemre való termék az U400 volt, melyről év vége felé fog rajtolni. A vékony kivitelű gépben Sandy Bridge architektúrás Core i7 processzor bújik meg, akár 8 gigabájtnyi DDR3 memória, illetve 1 terrabájtnyi 7200RPM-es HDD társaságában. A hangzásért SRS Premium Surround felel, míg a megjelenítésért egy AMD Radeon HD 6470M grafikus vezérlő. A ház teljes mértékben alumíniumból készül, a hűtés rásegítésének érdekében pedig a billentyűzeten keresztül és képes "lélegezni" a gép. A 14"-os U400 súlya alig 2kg, míg vastagsága 22,6mm. Ára, és pontos megjelenése még ismeretlen.

Nyelvfelismerés » Hungarian

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.