Hirdetés

Üzleti titkokat loptak a HTC vezető dizájnerei



|

Saját céget alapítottak volna, miután felvették az évközi bónuszukat. A Sense felhasználói interfész 6.0-ás változatának terveit próbálták elemelni.

Hirdetés

Egyre nagyobb a baj a HTC háza táján. Májusban több vezető is távozott a cégtől; most pedig üzleti titkok eltulajdonításával és csalással gyanúsítják a vezető tervezőiket.

Ahogy arról szombaton több kínai újság is beszámolt, összesen öt embert, köztük Thomas Chient, a tajvani gyártó terméktervezésért felelős alelnökét, Wu Chien Hungot, a kutatás-fejlesztési (K+F) divízió egyik menedzserét és Justin Huangot, a dizájncsapat rangidős vezetőjét kérdezett ki a rendőrség. A HTC munkatársai azt tervezték, hogy évközi bónuszuk felvétele után távoznak a vállalattól.

Chient és Huangot letartóztatták, a többieket óvadék ellenében szabadon bocsátották.

Richard Lai, az Engadget újságírója szerint a HTC „rajtakapta Chient, amint titokban a cég legújabb, bemutatás előtt álló felhasználói interfészével, a Sense 6.0-val kapcsolatos adatokat töltött le” a központi adatbázisból, és e-mailben elküldte őket több, egyelőre meg nem nevezett „külső kapcsolatnak”.

Lai tudomása szerint a menedzsereket nem csak üzleti titkok eltulajdonításával vádolják, hanem csalással is. A HTC vádjai szerint a tervezők házon belül készítették el a HTC One okostelefon egyes elemeinek terveit, majd „egy külső dizájncégen keresztül több mint 334 ezer dollárt számláztak ki” a munkáért, és az így keresett pénzt elosztották egymás között.

Hirdetés

A híradások szerint Chien, Hung és Huang azt tervezték, hogy saját, elsősorban a kínai piacra dolgozó dizájncéget alapítanak. A Focus Taiwan szerint valószínű, hogy a HTC-től lopott technológia felhasználásával új modelleket fejlesztettek volna ki kínai gyártókkal közösen.

Az ügy súlyosságát jelzi, hogy a hírek szerint maga Cher Wang, a HTC elnöke értesítette a hatóságokat, akik a HTC K+F központjában, valamint a gyanúsítottak irodáiban és lakásán is házkutatást tartottak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.