Hirdetés

Véget ért a volt Palm szenvedése



|

Ezzel együtt valószínűleg a WebOS halálos ítélete is megszületett.

Hirdetés

A Palmot múlt áprilisban 1,2 milliárd dollárért felvásárló HP tegnap nyilvánosságra hozta a legfrissebb üzleti jelentését, amely mobilos szemszögből komoly meglepetést okozott: most már hivatalos, hogy a cég az idei utolsó negyedévben felszámolja a korábban megszerzett mobilgyártó hardveres részlegét.

 

Óriási bukás a HP/Palm idei felhozatala


Mindez gyakorlatilag a volt Palm kimúlását jelenti, az év hátralévő részében már valószínűleg nem fog újabb okostelefon vagy táblagép érkezni a HP-től. Leo Apotheker, a cég igazgatója szerint a WebOS fejlesztése ettől függetlenül nem fog leállni, jelenleg új utakat keresnek a szoftver hasznosítására.


A ködös kijelentés vélhetően annyit takar, hogy megpróbálnak majd más gyártókat rávenni az operációs rendszer licencelésére, ám ez valószínűleg nem fog sikerülni: a nagyobb telekommunikációs cégek már letették a voksukat valamelyik egyéb megoldás mellett, az kisebb vállalatok pedig az ingyenes Androidot preferálják, így minden bizonnyal csak idő kérdése, hogy mikor eresztik szélnek a WebOS fejlesztői gárdáját is.


A döntés háttérében a WebOS-re épülő eszközök csúfos bukása áll, az AllThingsD információi szerint a TouchPad táblagép egész egyszerűen eladhatatlan az Egyesült Államokban. A pletykák szerint a Best Buy áruházlánchoz például 270 ezer egység érkezett június elején az eszközből, ám az eddig eltelt időben a készlet 10 százalékát sem sikerült értékesíteni, még a kényszerből véglegesített 100 dolláros árleszállítás sem hatotta meg a vásárlókat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.