Hirdetés

Videó: Android 2.2 a Nokia N900-on



|

Még sok csiszolnivaló van a rendszeren, de nem tűnik megoldhatatlannak a feladatnak.

Hirdetés

A Nokia N900 tesztünk címében szereplő „gyerek kezébe nem való" megállapítást komolyan gondoltuk: a készülék szoftveresen rendkívül könnyen módosítható. Erre a legradikálisabb példa, hogy az eredeti Maemo Linux operációs rendszert akár a Google Androidra is le lehet cserélni - bár a projekt egyelőre meglehetősen kezdeti stádiumban van.

 


Annyi biztos, hogy több fő vezérlő már működik - például az érintőképernyő, a Wi-Fi, és a hangrendszer. A kameráról, Bluetooth-ról, GPS-ről, és a GSM/HSDPA-modulokról nem esett szó: vélhetően azokhoz még nincs működőképes meghajtószoftver, továbbá a kártyaolvasó sem hajlandó tenni a dolgát.


Ez a helyzet azonban rövid időn belül gyökeresen megváltozhat, hiszen van fantázia a dologban, és programozók/hackerek pont az ilyen kihívásokat kedvelik a legjobban. Számunkra pedig kimondottan sokkoló volt Androidot látni egy Nokián, ezúttal pozitív értelemben véve.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.