Hirdetés

Videó: bivalyerős a Tegra 5 GPU-ja



|

A Kepler architektúrás egység szinte fotorealisztikus grafikát képes renderelni.

Hirdetés

Az utóbbi két évben az NVIDIA okostelefonokba és táblagépekbe szánt lapkakészletei nem voltak túlságosan sikeresek, a gyártópartnerek feltehetően főként a modemekkel való jobb integráltságuk miatt továbbra is a Qualcomm megoldásait részesítették előnyben. A vállalat ettől függetlenül nem kívánja feladni a harcot, a jövő év eleje környékén tömeggyártásba kerülő Tegra 5-tel okot kíván adni a fennálló helyzet jó indokkal való megváltoztatására.

Hirdetés


A Logan kódnevű System-On-Cip egyik legnagyobb újdonsága a megújult grafikus processzor, az NVIDIA asztali számítógépekbe és noteszgépekbe szánt újabb kártyáihoz hasonlóan a GPU már Kepler architektúrás. A képességeinek demonstrálására a vállalat szakemberei átportolták az SoC fejlesztői példányára az eddig GeForce GTX Titan csúcskártyán renderelt „Digital Ira” demót: ugyan az eredetihez képest le kellett butítaniuk, ám így is rendkívül meggyőző a végeredmény.


A Tegra 5 telefonokba szánt verziója maximum 1, míg a táblagépes változat akár 2-3 wattot is fogyaszthat, a videón a tableteken elérhetővé váló látványvilág lett demonstrálva.


(Forrás: PhoneArena)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.