Hirdetés

Villámgyors töltéssel jön a Xiaomi Mi 11 Ultra - bemutatkoztak a kínai gyártó új okostelefonjai



|

A Xiaomi egy saját esemény során prezentálta az Mi 11 termékcsalád legújabb darabjait.

Hirdetés

Friss bemutatóval készült nekünk a Xiaomi március végére, amely során az egyéb kütyük mellett számos új mobilról is lerántotta a leplet, így végre hivatalosan is kiderült, hogy mit tudnak azok az eszközök, amelyek az Mi 11 égisze alatt debütálnak majd. A gyártó természetesen prezentált egy új zászlóshajót is, de a jelek szerint azokra is gondolt, akik nem akarnak túl mélyen a zsebükbe nyúlni a vásárláskor.

A vállalat összesen öt új okostelefont mutatott be az esemény során, szóval bőven lesz miből válogatnunk majd a jövőben.

Hirdetés

Xiaomi Mi 11 Ultra

A cég új flagship modellje az Mi 11 Ultra, aminek a kerámiából készült hátlapján méretes szekció került kialakításra a kamerák számára, de bekerült még egy 1,1 hüvelykes OLED-kijelző is, amin értesítéseket és a szelfik előnézetét láthatjuk. Az 50 megapixeles, széles látószögű lencse mellett találhatunk még egy 48 MP-s, ultraszéles látószögű lencsét, illetve egy szintén 48 MP-s telefotó kamerát, ami ötszörös optikai zoomra képes. Természetesen mindegyikkel rögzíthetünk videót 8K-s felbontásban.

A mobilban egy Snapdragon 888-as processzor kapott helyet, valamint egy 5000 mAh-s aksi, ami az akár 67 W-s, vezetékes vagy vezeték nélküli töltésnek köszönhetően 36 perc alatt feltölthető 0-ról 100-ra, legalábbis a Xiaomi állítása szerint. Emellett még IP68-as vízállóságról is gondoskodtak a tervezők. A specifikációk nagy része elég megszokottnak mondható, hiszen 120Hz-es, 6,81 hüvelykes, 3200x1440-es felbontással operáló, Gorilla Glass Victus-os kijelzőt kapott a mobil, és a 12 GB RAM mellé 256 GB-os tárhely párosul.

Az Mi 11 Ultra ára 5999 kínai jüan, ami átszámítva picivel több mint 281 ezer forint, de a hivatalos árazás nyilván eltér majd ettől.

Xiaomi Mi Lite 5G és Mi Lite

A Xiaomi bemutatott két olcsóbb modellt is, amelyek közül az egyik ráadásul 5G képes. Az Mi Lite 5G-be a Qualcomm vadonatúj processzora, a Snapdragon 780G került, míg a sima Mi Lite egy Snapdragon 732G-t kapott. A készülékek hátoldalán egy 64 megapixeles szenzor található, kiegészítve egy ultraszéles látószögű és egy telemakró kamerával. Mindkét mobilnak 6,55 hüvelykes OLED-kijelző jutott, amelyek maximum 90 Hz-es képfrissítést tudnak.

Egyébként a Lite jelző ezúttal nemcsak a szerényebb teljesítményt jelzi, hiszen a két mobil súlyban is eléggé eltér a termékcsalád többi darabjától. Az Mi 11 Lite 5G 2299 jüant kóstál, ami közel 108 ezer forintnak felel meg.

Xiaomi Mi 11i és Mi 11 Pro

A fentieken túl bejelentésre került még az Mi 11i, ami sok mindenben hasonlít a sima Mi 11-hez, ám a kijelzője 6,67 hüvelykes, és a kijelzőbe épített megoldás helyett a készülék oldalán található az ujjlenyomat-olvasó. Az aksi is szerényebb, mindössze 4520 mAh-s.

Bemutatkozott még az Mi 11 Pro is, amit kifejezetten a kínai piacra szán a gyártó. Ez nagyjából ugyanolyan, mint az Mi 11 Ultra, hiszen ugyanolyan processzora és akkumulátora van, ráadásul a gyors töltési idő és az IP68-as védelem is garantált elvileg. Kamerák terén azonban van különbség, ugyanis ez egy 108 megapixeles elsődleges kamerával rendelkezik, a másodlagos szenzorok viszont gyengébbek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.