Hirdetés

Villámgyorsan lehet netezni a PlayBookkal



|

A RIM összehasonlító videójában a gépük jelentősen jobbnak bizonyult az iPadnél.

Hirdetés

A kanadai vállalat még szeptember végén jelentette be a már régóta pletykált táblagépüket, amely a BlackPad helyett végül a Blackberry PlayBook nevet kapta. A 7 colos masina rendkívül korszerű hardverekkel van felszerelve: például az iPadhez hasonlóan a processzora 1 GHz-en ketyeg, de már kétmagos, ráadásul 1 GB memóriából gazdálkodhat - a riválisába csak 256 MB került.

 


A specifikációk alapján meglehetősen ésszerű feltételezés, hogy a PlayBook egyszerűen gyorsabb az Apple népszerű kütyüjénel, amit a RIM most hivatalosan is világgá kürtölt. A nemrég kiadott videójukban a két táblagép webböngészőjének teljesítményét mérték össze, amely esetében mind a nyers számítási teljesítmény, mind a RAM mennyisége sokat jelent.


A dolog érdekessége, hogy a böngészők ugyanarra a WebKit nevű megjelenítő-motorra épülnek, bár az Acid 3 teszt tanúsága szerint a RIM egy újabb verziót használt belőle - az iPad esetében volt egy megjelenítési hiba a jobb felső sarokban. Így talán nem volt 100 százalékosan sportszerű az összehasonlítás, ám ettől még életszagúnak tekinthető a dolog, és természetesen a prezentációt tartó úriember nem felejtette el kiemelni az esetükben a Flash-animációk támogatását sem.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.