Hirdetés

Virtuális blokád alá került Kínában a Google



|

Ezen felül a Twitter, és a Facebook sem érhető el a kommunista országban.

Hirdetés

Mindenféle hivatalos tájékoztatás nélkül a kínai rezsim tegnap letiltatta a Twitter, a Facebook, és a Google összes portáljának elérhetőségét az államban. Egyelőre pletykák tárgyát képezi, hogy mi húzhatta ki a gyufát az illetékeseknél, a legnépszerűbb magyarázat természetesen politikai jellegű, amely szerint a kínaiak nem nézik jó szemmel például a dalai láma az érintett szolgáltatásokon keresztüli, szabad kommunikációs lehetőségét.

 

 


A hír írásának pillanatában még az Android Market sem volt elérhető a robotos okostelefonokkal rendelkező kínai lakosok számára, amely meglehetősen kellemetlen, hiszen így csak a vírusoktól hemzsegő, alternatív programboltokból tudnak újabb alkalmazásokat letölteni.


Természetesen nem ez az első eset, hogy az érintett portálokat blokkolták a hatóságok, ám rövidebb-hosszabb idő után azok üzemeltetői mindig meghajoltak a kínaiak óhajai előtt, hiszen nem kívántak lemondani az óriási piacról származó bevételeikről - valószínűleg most sem lesz másképp, és hamarosan helyreáll a rend.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.