Hirdetés

Windows 8: könnyű lesz ARM-re portolni



|

Kevés erőfeszítésbe kerül majd a jelenlegi programokat az „új” architektúrára átültetni.

Hirdetés

Mint bizonyára Olvasóink többsége már értesült róla, a következő generációs Windows alapvetően kétféle platformra lesz elérhető: egyrészt jön a hagyományosnak mondható, Intel x86-os megoldásokon futó változat, másrészt a rendkívül alacsony fogyasztású, többek közt tabletekben is előszeretettel alkalmazott ARM-en is használható lesz a redmondiak friss szoftvere.

 

 


Ettől függetlenül a technikailag nagyban eltérő hardveres környezet miatt a jelenleg Windows-ra elérhető szoftverek nem fognak futni az operációs rendszer ARM-es változatán. Szerencsére a legfrissebb hírek szerint a programozóknak nem kerül majd különösebben sok erőfeszítésükbe a meglévő alkalmazásaik átportolása, elvileg csak a fejlesztő környezetük fordítóját kell átállítaniuk.


Mindez nem meglepő, hiszen a két eltérő platformon futó Windows 8-ban pontosan ugyanazokat az API-kat használja a Microsoft, ám most már csak az kérdéses, hogy a régi felületet használó alkalmazások mennyire lesznek népszerűek az elsősorban érintőkijelzős bevitellel kezelt táblagépeken.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.