Hirdetés

Windows Phone 7: vége a Snapdragon uralmának



|

A Nokia hamarosan átáll az ST-Ericsson lapkáinak használatára.

Hirdetés

Szűkszavú, de annál nagyobb horderejű bejelentésében az ST-Ericsson tegnap tudatta, hogy a Nokia következő generációs okostelefonjaiban a cég NovaThor System-On-Chipjei fognak dolgozni. Mindez természetesen nem a Symbiant futtató, hanem a Windows Phone 7-es készülékek miatt nevezhető nagy számnak.

 

ST-Ericsson NovaThor U9500
ST-Ericsson NovaThor U9500

 


A Microsoft új operációs rendszerével szerelt mobilokban eddig Qualcomm Snapdragon lapkák dolgoztak, hiszen a redmondiak kizárólag ezek használatát engedélyezték a partnereiknek. A Nokia első, kétmagos processzorral ellátott NovaThoros mobiljai valószínűleg csak a jövő év második felében kerülhetnek piacra, hiszen a Windows Phone 7 egyelőre nem képes megfelelően kihasználni a dupla magot, és bizonyára a lapkakészlet meghajtóin is van még mit csiszolni.


Az ST-Ericsson lapkáinak két hatalmas fogyasztói előnye van: egyrészt ezekkel a Nokia olcsóbban tudja majd adni a Windows Phone 7-es okostelefonjait, másrészt valószínűleg a Microsoft hamarosan más partnereinek is meg fogja engedni az alternatív SoC-k használatát, amely miatt a Qualcomm rákényszerülhet a Snapdragon chipek árainak mérséklésére.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.