Visszatartja a GTX 980 Lightning kártyáját az MSI



|

A gyártó arra vár, hogy egy még erősebb NVIDIA vezérlő érkezzen.

Az MSI a hírek szerint nem hajlandó a piacra dobni az alaposan túlhajtott GeForce GTX 980-as videokártyáját, a GTX 980 Lightningot, amelynek hála aztán rekordmértékű teljesítményre képes gépeket lehetne összerakni. A döntés hátterében az áll, hogy el akarják kerülni, hogy a nyakukon maradjanak a készletek. 

A múltban többször is rosszul járt az MSI. A GeForce GTX 780 bemutatójakor például jött a Lightning vezérlőjük, majd nem sokkal ezután az NVIDIA bemutatta a GeForce GTX 780 Ti-t, az előző kártyájának pedig csökkentette az árát. Ez meglehetősen rossz helyzetbe hozta az MSI-t, ráadásul hasonlóképp jártak korábban a Radeon HD 7970 Lightninggal is, amit rövid időn belül a HD 7970 GHz Edition követett, hasonló elképzelés szerint. 

A gyártó egy darabig így vélhetően marad a Gaming Series GTX 980-nál, Twin Frozr V hűtőegységgel. Sokak szerint mindez annak az előjele, hogy az NVIDIA tartogat egy harmadik csúcskategóriás videokártyát is, ami a GM204-es GPU-ra épül. 

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.