Hirdetés

Hasznos akkumulátoros extrákkal állt elő az Apple, de valószínűleg lecsúszol róluk



|

Beigazolódott egy korábbi szivárgás az iPhone 15-széria akkumulátoros beállításai kapcsán.

Hirdetés

Az Apple még a múlt héten leplezte le a legújabb iPhone-jait, amelyek nemcsak a hardvert és a funkcióikat tekintve licitáltak rá az előző generációra, hanem Magyarországon egy jelentős árcsökkentést is hoztak, ami ráfért már az eddig kiugróan sokat fizető hazai vásárlók pénztárcájára.

Érdekes módon a bemutató során egyáltalán nem került szóba a téma, a 9to5Mac viszont nem sokkal később megszellőztette, hogy a készülékek egy új funkcióval védhetik az akkumulátort, ez pedig most be is igazolódott.

Hirdetés

Az alábbi Twitter/X-poszt ugyanis egy képernyőfotóval bizonyította, hogy az iPhone 15-sorozat tagjai (iPhone 15, Plus, Pro, Pro Max) végül valóban lehetőséget biztosítanak a telep töltésének manuális korlátozására, ami azért fontos, mert így meghosszabbítható az akkuk élettartama. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a beállítást engedélyezve a készülék sosem töltődik 80%-os szint fölé.

Itt azonban még nincs vége az újdonságoknak: egy másik bejegyzésből kiderült, hogy a Beállítások > Akkumulátor menü az iPhone 15-modellcsaládnál már az akku gyártásának és az első használatának időpontját, valamint az eddigi töltési ciklusok számát is kiírja. Az utóbbi azt jelzi, hogy hányszor pumpáltuk 0-ról 100-ra a telepet, hasznos kiegészítésként az eddig is elérhető állapot-kijelzés (a gyárihoz képest rendelkezésre álló kapacitás) mellett.

Ezeket az információkat már eddig is ki lehetett nyerni, de külsős alkalmazások kellettek hozzá, az iOS 17-től viszont natív módon, kényelmesebben állnak rendelkezésére. Legalábbis azok számára, akik befizetnek a legújabb almás mobilok valamelyikére.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.