Hirdetés

Máris mutatjuk a legcukibb otthoni robotot



|

Ide-oda gurul a lakásban, mindenre válaszol, felismeri az arcunkat, és annyira aranyos, hogy nehéz lenne nem azonnal megszeretni.

Hirdetés

Létezik egy Anki nevű cég, mely létrehozta Cozmót, ami nem más, mint egy mesterséges intelligenciával felszerelt játékrobot, melyből világszerte 1,5 millió darabot adtak el. Csakhogy míg ő csupán a gyermekeknek lett tervezve, addig Vector nevű testvérkéje az egész családnak. 

Hirdetés

Habár Vector nem tud kávét főzni, sem feltakarítani, 249 dolláros áráért cserébe mégis egy igazi géptársat kapunk, ami válaszol a kérdéseinkre, igaz, nem biztos, hogy úgy, ahogy szeretnénk. Például, ha arról érdeklődünk, hogy mennyi az idő, megeshet, hogy azt válaszolja: "itt az idő egy kis blackjackre". A fejlesztők szerint ennél összetettebb kérdéseket is képes értelmezni, és azokat megválaszolni, illetve akár bújócskázhatunk is vele, mert ilyenkor igyekszik megfejteni, hogy milyen irányból érkezik a hangunk, és annak megfelelően indul a nyomunkban. 

A Qualcomm processzor hajtotta apróság rendelkezik egy 120 fokos látószögű HD kamerával, valamint arcként IPS kijelzőt kapott, melyen a hangulatára utaló kifejezések figyelhetőek meg. További érdekesség, hogyha bemutatkozunk neki, megjegyzi az arcunkat, és a nevünkön szólít, ha meglát. Minél többször lépünk vele interakcióba, annál összetettebb személyiséget adhatunk neki, ami jó, ellenben a képességei viszonylag korlátozottak. Megmutatja a várható időjárást, fotókat készít, beállítja a pontos időt, és válaszol egyszerű kérdésekre, ám az Anki szerint mindez változni fog, hiszen folyamatos frissítésekkel új képességeket tud megszerezni. Így például képes lesz majd üzeneteket átadni a megfelelő személynek, ami a szülő-gyerek kapcsolatban jól jöhet, ha gyermekünk hazaér, és a robot rögvest közölheti vele, hogy mehet kitakarítani a szobáját. 

Vector jelenleg Kickstarter fázisban van, de ha összejön a szükséges pénz, október közepén kerülhet a háztartásokba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.