Hirdetés

A legtöbben csak villogni akarnak az új kütyükkel



|

Azért vesszük az újabbnál újabb tech-csodákat, mert a fejlődés elkötelezett hívei vagyunk? Fenéket: egy felmérés szerint szimpla hiúság a leggyakoribb ok.

Hirdetés

Tény, hogy a hálózatra csatlakoztatott szórakoztató eszközök, az automatizált védelmi rendszerek, a hangulathoz igazodó világítás, valamint a hanggal vezérelhető termosztát egyre népszerűbbnek számítanak világszerte az otthonokban, de maguk az intelligens technológiák még nem örvendenek határtalan népszerűségnek. Miért? Egyszerű: mert ezekhez már némi agy is kell, nem lehet azonnal, a dobozból kivéve dicsekedni az ilyesmikkel a barátaink előtt.

Hirdetés

Egyes kutatások szerint leginkább a telepítési nehézségek, és a biztonsággal kapcsolatos aggályok állnak a háttérben, de olyanok is akadnak, akik szerint haszontalan az egész. Mondjuk nekik végképp nincs igazuk, de most nem is ez a lényeg. Egy újabb tanulmány szerint viszont azoknak, akik már viszonylag régóta élnek intelligens otthoni körülmények között, más motivációjuk van. Többek között az, hogy barátaiknak megmutassák, milyen jól fejlett ökoszisztémát alakítottak ki otthon okoseszközökből, míg azokra, akik kevésbé "modern" környezetben élnek, aggódva tekintenek. 

Sőt, azokkal kapcsolatban is kritikus hangnemet képesek megütni, akik szintén intelligens eszközök közt élnek, ám róluk azt gondolják, hogy nincsenek tudatában annak, mekkora veszélyben élnek, hiszen olyan technológiákat használnak, melyek sebezhetőek. Érdekes módon a felmérés eredményei között az is szerepel, hogy minél kiterjedtebb okoshálózatot üzemeltet az ember, annál nagyobb a villanyszámla. Ez azért érdekes, mert eddig mindig arról hallhattunk és olvashattunk, hogy az önmagukat szabályozó, és szokásainkat megfigyelő, azokhoz adaptálódó technológiák segítenek a rezsiköltség visszaszorításában.

Szóval ha legközelebb valaki azért néz rád furcsán, amikor ellátogatsz a mindenféle automata eszközzel felvértezett okosotthonába, hogy nálad még miért kulcsos a zár, kapcsolós a világítás és távirányítós a tévé, csak válaszold neki azt, hogy tisztában vagy az új technológiákkal, de nem akarod úgy elsietni a választást, mint ő, hanem a legjobbat és a legbiztonságosabbat keresed mindenből.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.