Hirdetés

Google Earth-ben kereshetjük meg a világ egyik legismertebb nőjét



|

Jó, annyit finomíthatunk, hogy azok számára ismert, akik már 40 felett vannak. De nekik vélhetően nagyon.

Hirdetés

Olykor elönti az embert a nosztalgia, amikor azokra a régi szép időkre gondol, mikor még a videojátékokban elakadt ember nem tudott azonnal felkapaszkodni a YouTube-ra, hogy egy videóból megnézze, hogyan tud továbbjutni. Ha csak kicsit is, de ezt a múltidéző érzést kaphatjuk vissza akkor, ha nem vagyunk restek belevetni magunkat a Google Earth világába. 

Hirdetés

A Google és a Houghton Mifflin Harcourt együttműködése nyomán útnak indul a The Crown Jewels Caper ami a nagy múltra visszatekintő Carmen Sandiego sorozat első része, és ugyanúgy kell játszani, mint ahogyan azt 1985-ös első PC-s megjelenésekor kellett tennünk, tehát különféle nyomokat követve ide-oda megyünk a világban, csevegünk a helyiekkel, és megpróbáljuk kitalálni, hogy merre is indult Carmen. Habár a játék valódi célja a Netflixen indult animációs sorozat promózása, hozzá kell tenni, hogy mégis remek szórakozást nyújt azok számára is, akik egyébként nem fogják követni az egyes részeket.

A 3D-s térképeken való bóklászás tényleg igazán kreatív, ugyanakkor a játék némasága valamelyest visszavesz az élményből, márpedig azok, akik ismerik az eredeti verziót, tudják, hogy fülbemászó dallamai miatt igenis fontosak a hangok is. Nem elhanyagolható a játék oktató funkciója sem, hiszen minden egyes ország meglátogatása tartalmaz némi információt az ottani szokásokról és jellegzetességekről, így igazából nem csupán kikapcsolódunk, de okosodhatunk is. Aki kedvet kapott, az nem csupán telefonon, de számítógépen is kipróbálhatja (ehhez Chrome böngésző szükséges), így olyan, mintha szorgosan dolgozna a monitor előtt, miközben dehogyis.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.