Hirdetés

Elég volt a hűtőben megromló ételekből!



|

Az a helyzet, hogy felelőtlenek vagyunk, és egyszerűen túl sok dolog rohad meg a hűtőnkben. De ennek vége ám, mert erre is képes a tudomány és a technika csodálatos világa.

Hirdetés

Okosóra, okostelefon, okoshűtő, okostévé, okoshangszóró, okostermosztát, és így tovább, de sajnos okosélelmiszer még nincs, úgyhogy ha nem vagyunk elég körültekintőek, akkor simán ránk rohadnak a hűtőben. Erre nyújthat megoldást a chicagói startup, mely az Ovie nevet viseli. 

Hirdetés

Tegye fel a kezét, akinek még nem penészedett meg paradicsom, nem barnult be felvágott, nem romlott meg pörkölt a hűtőjében! Ugye milyen rossz érzés ezeket kidobni, tudva azt, hogy éppen ételt pazarlunk? Oké, nem mindenkinek, de felelős gondolkodású emberek nem igazán szeretik az ilyesmit. Az Ovie nevű cég koncepciója arra irányul, hogy kicsit odafigyeljünk arra, mikor mi van a hűtőszekrényünkben, és ezek meddig tarthatóak el. 

A Smarterware névre keresztelt csomag tartalmaz többek között olyan tárolókat, melyeket a legtöbb hűtőbe gond nélkül beilleszthetünk, és azokat megcímkézhetjük, ráadásul kapunk még színváltoztatós kis karikákat is, melyek különböző árnyalatokban pompáznak annak megfelelően, hogy a tárolókban elhelyezett élelmiszerek még meddig fogyaszthatóak. Amennyiben zöld a szín, vígan falatozhatunk vagy használhatjuk fel főzéshez, míg sárgánál már tudnunk kell, hogy ideje elfogyasztani, és sajnos a piros azt jelenti, hogy kuka. 

De honnan tudja a karikácska, hogy mikor romlik meg az étel? Nos, egyáltalán nem tudja, és a tárolók sem fogják felismerni a beléjük helyezett élelmiszereket, így mindent nekünk kell megadni a megfelelő alkalmazáson keresztül vagy Alexa segítségével. Elsőre akár legyinthetnénk is, hogy ja, hát ez elég sok macerával jár, de figyelembe véve, hogy innentől kezdve sokkal kisebb eséllyel kell kaját kidobni, mégiscsak megéri az erőfeszítést. 

A jelenleg még Kickstarter projektként létező Smarterware alapcsomagja 35 dolláros támogatásért cserébe érhető el, ami azt jelenti, hogy kapunk három tárolót, és ugyanennyi okosjelölőt, míg a teljes pakk 300 dolláros áron kerülhet birtokunkba. Már amennyiben lesz belőle valami, mert 40.000 dolláros célkitűzéshez képest még csupán 16.000-nél jár a kalapozás, igaz, hátravan 29 nap a kampány végéig, szóval ebből akármi is lehet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.