Hirdetés

A lakásodba viheted a kiskertet, és még Wi-Fi is van benne



|

A sokadik emeleten laksz és csak falak vesznek körül? Ettől még lehet kiskerted, csak egy kis modern technika kell hozzá.

Hirdetés

Nem mindenki szeret füvet nyírni, metszeni, veteményezni, viszont az is, aki kényszerből végzi eme tevékenységeket, elégedett mosollyal szedi le az első érett paradicsomot vagy paprikát. Szerencsére ezek a nagyszerű élmények a modern technika segítségével a négy fal között is megélhetők

Hirdetés

A lakáson belüli kertészeti rendszerek remek alternatívát nyújtanak bárkinek, és szerencsére az intelligens otthonok szerves részét képezhetik azok a mini-ökoszisztémák, melyek segítségével igazi profik lehetünk. A piacon kapható termékek között elég sok olyan láda van, mely már eleve fel van töltve megfelelő földdel és magokkal, így túl sok dolgunk nincs, főleg azért, mert öntözik magukat, és a ledvilágítás is ciklusosan szórja a fényt, illetve pihen. Az pedig már csak hab a tortán, hogy természetesen vezeték nélküli csatlakozási lehetőséggel rendelkeznek, szóval az ágyból sem kell felkelnünk, ha szeretnénk meglocsolni a nappali sarkába ültetett veteményest, de még elutazni is nyugodtan lehet, akár egy másik kontinensről is foglalkozhatunk a beltéri kiskerttel.

Ugyanakkor azok, akik azért mégiscsak szeretnének kicsit megmozdulni, rendelhetik a ládákat föld és magvak nélkül, így ezek beszerzéséről maguknak kell gondoskodni. Az alábbi videóban az egyik népszerű okos-kiskert, a Bounty Elite Wi-Fi működése látható: ez a minikert a palántázástól a "szüretig" mindenben segít egyrészt a mobilos társalkalmazással, ami még azt is tudatja, miből kap épp keveset vagy túl sokat a növénykénk, de még kertészeti tippekkel is ellát.

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy mennyibe kerül egy-egy ilyen konténer? Gyors guglizást követően bárki számára világos lehet, hogy akár már 100 dollár környékén rendelhetőek, de például a fent kivesézett Bounty Elite Wi-Fi háromszáz dollárért rendelhető. Ennél vannak olcsóbb és drágább változatok, ahogy a rendelkezésre álló hely függvényében is rendelhetünk kisebb vagy nagyobb egységeket, szóval ha valakinek így tavasszal hiányzik egy kis kerti élmény a négy fal között, tegyen próbát egy ilyen aprósággal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.