Hirdetés

Visszatért a miniatűr cetli-nyomtató



|

Furcsa kis jószág bukkant fel újra a piacon, ami leginkább azoknak lehet hasznos, akik nem szeretnek kézzel post-itekre írogatni.

Hirdetés

Létezett pár évvel ezelőtt egy Little Printer nevű eszköz, mely arra volt jó, hogy internetkapcsolat segítségével Insta-fotókat, bejegyzéseket, jegyzeteket, és hasonló apróságokat nyomtasson ki, ám 2014-ben a fejlesztő Berg stúdió a szerverekkel együtt a projektet is lelőtte. Most viszont úgy tűnik, megpróbálkoznak az eszköz felélesztésével.

Hirdetés

A Nord Projects karolta fel a kütyü sorsát, méghozzá úgy, hogy csapott mellé egy teljesen új alkalmazást, melynek segítségével az egymás között küldhetőek üzenetek. A Little Printer rajongóinak is hatalmas szerepe van abban, hogy a Sirius nevű nyílt forráskódú szerveren keresztül támadhat fel a cseppnyi eszköz. A Little Printer iOS app lehetőséget biztosít arra, hogy fotókat és jegyzeteket osszunk meg, illetve saját API-val rendelkezik, így így IFTTT szolgáltatásokkal remekül kommunikál, ami annyit tesz, hogy például RSS feedekből bármit nyomtathatunk. 

Szóval az apróság lényege nagyjából kimerül annyiban, hogy ha a hűtőre fel akarjuk ragasztani a bevásárlólistát, vagy az ajtónkra azt, hogy kulcs a lábtörlő alatt, ezt mostantól nem kell kézírással ellátott post-it használatával megoldanunk, mint holmi ősemberek, hanem dizájnosan, modern módon nyomtatunk egyet a nyugtákhoz hasonló hőpapírra, és azt biggyesztjük a megffelelő helyre. Nem állítjuk, hogy egy évszázadok óta fájóan tátongó piaci űrt tölt be a megoldás, de ha valaki villogni akar egy teljesen cuki, de egyben szinte teljesen felesleges eszközzel, hát legyen. Mutatjuk működés közben is:

Az üzembe helyezés nem bonyolult, csak egy felhasználói nevet és jelszót és egyfajta kulcsot kell létrehozni, ami tulajdonképpen egy egyedi URL, mely a nyomtatóknak lehetővé teszi, hogy kommunikáljanak egymással, így tulajdonképpen amolyan telefonszámnak fogható fel. Habár maga az eszköz tényleg nagyon aranyos, az már kérdéses, hogy mennyire hasznos, mert praktikusnak legkevésbé sem nevezhető, szóval inkább amolyan mókás kütyünek lehet elképzelni. Ahhoz viszont, hogy érdemben használni tudjuk, kellene még néhány ismerős, akinek van hasonló, de erre csekély az esély.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.