Hirdetés

Mire jó a modern technika: bárki készíthet otthon saját sajtot



|

A Monty Python szerint boldogok a sajtkészítők, ezt a logikát továbbgombolyítva pedig mindenki boldog lehet, mert megérkezett az otthoni, okos sajtgyártó kütyü.

Hirdetés

Láttunk már néhány érdekes dolgot a konyhában, így például intelligens, kapszulás sörkészítő robotot (ha valamire, akkor erre tényleg hatalmas szükség van), vezeték nélküli kapcsolattal rendelkező főzőedényt, és olyan sütőt, ami felismeri a belé helyezett ételt. Most pedig itt a következő újdonság, az intelligens sajtkészítő.

Hirdetés

A Fromaggio nevet viselő startup egy Kickstarter kampányt indított annak érdekében, hogy aki pont sajtot szeretne odahaza gyártani, annak megkönnyítse a dolgát. A CES 2019-en bemutatkozott eszköz a közösségi kalapozás keretein belül 249 dollárért vásárolható meg, és a gyártó szerint az így készített termék egészségesebb, autentikusabb, természetesebb, és nem utolsó sorban ízletesebb, mint a boltokban kapható átlagsajtok. Ahhoz, hogy kézműves sajtot gyártsunk odahaza, csupán annyit kell tennünk, hogy az összetevőket beleöntjük az eszközbe, majd pedig az ilyen célra fejlesztett alkalmazásban megadjuk, hogy milyen jellegű végterméket szeretnénk, de egészen egyéni beállításokat is használhatunk, teljesen személyre szabva az ízeket.

Meg kell említeni, hogy a szerkezet maga is rendelkezik beviteli felülettel (kijelzővel), így nem feltétlen szükséges alkalmazást használni, de vélhetően kényelmesebb. A Fromaggio azonos nevű eszközével mindössze 30 percet kell várni a saját sajtunkra, és úgy tűnik, be is jön a dolog az embereknek, hiszen a cikk írásának pillanatában a kívánt 50 000 dolláros cél már messze meghaladja a közel 70 000 dollárnyi összeg, amit a felhasználók dobtak össze. A várható kiszállítás időpontja 2020 márciusa, viszont érdemes kihasználni a Kickstarteres lehetőséget, hiszen egy év múlva 565 dollárért lesz elérhető a konyhai kütyü.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.