Hirdetés

Szólj a telefonodnak, hogy hűtse le a lakást!



|

Az Alexa, Cortana, Siri és Google Assistant mellett a Samsung okos asszisztensét is felkészítik az össze ház körüli teendőre.

Hirdetés

Nem véletlen, hogy míg a Microsoft, a Google, és az Apple személyi asszisztenseiről széles körben hallhatunk, a Samsungéról viszont kevesebben tudnak, mert a Bixby első pár évében finoman szólva nem a buktatók nélküli sikertörténetet testesítette meg. A koreai gyártó viszont természetesen szeretne ezen változtatni.

Hirdetés

Most például azzal, hogy hangvezérléssel immár a légkondikat, robotporszívókat és a sütőket is manipulálhatjuk, ami azt jelenti, hogy a Bixby Voice segítségével akár sorozatos parancsokat is kiadhatunk. Igen, ez nem a spanyol viasz feltalálása, de legalább látható, hogy a 2017-ben a Galaxy S8-on debütált Bixby is igyekszik fejlődni, és a versenytársakéhoz hasonló funkciókat beépíteni. Olyasmire is lehetőségünk lesz az új verzióban, hogy nem csak egyetlen funkcióra utasíthatunk egy kompatibilis eszközt, hanem komplex parancsokkal is szabályozhatjuk az otthonunkat (például minden vasárnap délután 4-kor indítsa el a robotporszívót, és ha a kinti szenzor szerint 30 fok fölé megy a hőmérséklet, akkor tekerje erősebbre a klímát).

Tény azonban, hogy a riválisok jelentős lépéselőnyben vannak, de a Samsung szerint a saját hangasszisztense 2020-ra képes lesz az összes létező okoseszközt instruálni, ami valószínűleg így is lesz, hiszen a hűtők, tévék, és hasonló intelligens otthonos eszközök már most is a repertoár részét képezik. A bejelentés pedig azt sejteti, hogy a Samsung is egy közös "nyelvet" erőltetne az okoseszközök használatára és távirányítására, ami valóban jó dolog, hiszen így egyetlen mobilról a lakás összes kütyüjét ugyanúgy tudnánk kezelni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.