Hirdetés

Az lesz majd a jó világ, amikor cuki robotok hozzák a pizzát



|

Sőt, egyes helyeken ez a jó világ már el is jött: egy amerikai egyetemen a jövő egyik legcsodálatosabb fejlesztése működik.

Hirdetés

Az intelligens otthonokhoz nem csupán az tartozik hozzá, hogy megveszünk mindent, ami háztartási eszköz vagy ilyesmi ffunkciókkal bír, és csatlakozni tud a hálózathoz, hanem az olyan szolgáltatások is, melyek hasonló technológiákon alapulnak. És mi mást kívánhat magának egy geek, mint robotokat és pizzát - főleg egyszerre?

Hirdetés

Márpedig a dolog működik, igaz, az újítást egyelőre csak a virginiai George Mason Egyetem hallgatói élvezhetik, amennyiben igénybe veszik a Starship és a Sodexo szolgáltatását, ami nem más, mint - dobpergés - étel-házhozszállítás. Igen, nem újdonság, ugyanakkor az viszonylag ritka, hogy a Starship alkalmazáson keresztül megrendelve a pizzát, kávét, teljes kiőrlésű kenyeret, maximum 15 perc múlva egy jópofa kis robotfutár jelenik meg az ajtó előtt a kért termékkel. 

A jelenlegi partnerek között a Blaze Pizza, a Dunkin és a Starbucks szerepel, de fontos információ, hogy már nem tesztprojektről, hanem élesben elindított üzemről van szó, így a későbbiekben bővülés várható. Főleg azért, mert Virginia államban már régóta legalizálták a kézbesítést végző robotolást, szemben a tengerentúli ország számos egyéb területével. Ami azonban tényleg nagyon tetszetős, hogy ezek a négykerekű kis futárok rendkívül aranyosak, főleg így, ahogy a képen is láthatóak, vagyis bandában. Jelenleg huszonöten vannak, ám ha valóban bővül a partneri hálózat, a létszám is növekedni fog.

Kíváncsiak vagyunk, mikor suhannak majd ilyen apróságok a ropogós, friss pizzával és egy jóféle lattéval a Körúton az emberek lábai között, hogy elhozzák nekünk az ételt - és vele együtt a szép jövőt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.