Hirdetés

Idén már nem lesz Tesla-tető a házunkon



|

Elon Musk mindig gondoskodik róla, hogy valamivel benne legyen a hírekben. Mondjuk most épp időt kér.

Hirdetés

A Tesla vezérigazgatója és egyik alapítója sokak szerint zseni, mások véleménye alapján pedig egy idegesítő vagyonos figura, akinek véletlen sikerült ezt-azt összehozni az életben, de bármelyik csoportba is tartozzunk, az vitathatatlan, hogy Elon Musk neve szinte mindenki számára ismert, és nem csak az autói miatt. 

Hirdetés

A cég szerdán tartott harmadik negyedéves tájékoztatóján nem csupán a 2019 első felében érkező  új autopilot rendszerről volt szó, hanem a vállalat egy másik projektjéről is, konkrétan a napelemes tetőről. Ez így elsőre nem hangzik túl érdekesnek, hiszen idehaza is számos ilyen beruházást látni, ám a Tesla kivitele annyiban különbözik, hogy ők nem a meglévő tetőre tennék fel a paneleket, hanem maguk a cserepek gyűjtögetnék az éltető és energiát adó napsugarakat. A bibi csupán annyi, hogy a már 2016-ban bejelentett projekt az akkor még 2017 nyarára tervezett tömegtermelés kezdete helyett most azt jelentette be, hogy 2019 első felére csúsznak. 

Az elnök-vezérigazgató szerint elég sok mérnöki meló akad még, ami nem csupán magára a panelek "cserépbe" integrálásra, hanem ezek rendszerbe foglalására is vonatkozik, de azt mondta, elég jól haladnak, és hamarosan elkészülnek. Jelenleg úgy tudni, hogy a nemes egyszerűséggel csak Solar Roofnak nevezett fejlesztés négyzetmétere szűk 22 dollárba kerül majd, ami azt jelenti, hogy egy nagyjából 50 négyzetméteres felületet bő 300.000 forintnak megfelelő dollárért fedhetünk le, ez pedig igazán kedvező árat jelent. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.