Hirdetés

Elesett a nagyi és nincs segítség? De van!



|

Magányos idős hozzátartozókkal rendelkező családban mindig nagy félelem, hogy az illető elesik, és úgy megsérül, hogy még segítséget sem tud kérni. Akad azonban automatikus megoldás.

Hirdetés

Teljesen reális probléma az, hogy az idősek odahaza egyedül tengetik az életüket, és pakolászás közben leesnek a székről, fürdés közben elcsúsznak a fürdőszobában, de ezután nem tudnak segítséget kérni. A problémára többféle megoldás is létezik, ilyen többek között a napokban megjelent Walabot Home

Hirdetés

A Vayyar Imaging terméke alig tűnik többnek, mint egy egyszerű fehér négyzet, ami a falon lóg, de 250 dolláros árából sejthető, hogy ennél azért összetettebb dologról van szó. Az eszköz folyamatosan figyeli a környezetét, és ha azt érzékeli, hogy a helyiségben valaki a földre zuhan, máris értesíti azt a kapcsolatot, aki be lett állítva erre az esetre. A Walabot "magában" 3D-ben térképezi fel az adott szobát, és abban meg tudja különböztetni azt, hogy valaki csak leül, lefekszik vagy elesik, így a vakriasztások száma a nullához közelít (hacsak az egymást folyton elgáncsoló unokák látogatása nem bolygatja meg a rendszert). Fontos tudni, hogy az eszköz nem a mentőket riasztja, hanem a benne szereplő vészhelyzeti kapcsolatát értesíti, ám ilyenből csupán egyet lehet megadni. 

A Walabot átlát az üvegfalon és a gőzön, tehát képes a forróvízzel bepárásított fürdőben is megfelelően teljesíteni, ugyanakkor egy helyiségben csupán egyetlen személyt képes nyomon követni, amit a gyártó viszonylag elfogadhatóan azzal magyaráz, hogyha valahol ketten vagy többen vannak, akkor helyben van a segítség, ha véletlen baj történik. Érdekessége a dolognak, hogy a CES-en bemutatott prototípus egyszerre több embert volt képes monitorozni, de ez a funkció vélhetően azért került ki a késztermékből, hogy olcsóbb lehessen. Ugyanakkor mégis fontos lenne, hiszen mi történik akkor, ha a nagypapa elesik, a nagymama pedig bepánikol?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.