Hirdetés

Odaégeted? Túlfőzöd? Nyers marad? Felejtsd el!



|

Az okoskütyük szép lassan meghódítják a konyhát is, és a hűtőre biggyesztett érintőkijelző, meg a netre kötött füstérzékelő után itt egy újabb nagyszerű találmány.

Hirdetés

Létezik egy olyan fogalom, amit azzal a szép kifejezéssel illetünk, hogy "sous vide". Ez röviden arról szól, hogy a megfőzni kívánt ételt légmentesen lezárjuk, és megfelelően temperált vízbe helyezzük. A dolog számos előnnyel jár, hiszen az ízek tutira benne maradnak az ennivalóban, ráadásul ha mindig ugyanazon a hőfokon tartjuk a "fűtőközeget" a főzések során, akkor elvileg ugyanolyan állagot és ízt kapunk mindig. Erre a piacra kíván betörni egy ismert háztartási gépeket gyártó cég. 

Hirdetés

A Whirlpool, ebben a hónapban kapott oltalmat egy olyan szabadalmára, mely a sous vide piacra irányul, és a dokumentum szerint olyan eszközről van szó, mely indukciós főzőlapból, főzőedényből, mágneses keverőlemezből, valamint vezeték nélküli hőmérséklet-érzékelőből áll. Ezek együttese gondoskodik arról, hogy a víz mindig megfelelő hőmérsékleten legyen cirkuláltatva, ami egyúttal garancia arra is, hogy tényleg ízletes ételeket készíthessünk. 

Bővebbet jelenleg nem lehet tudni a Whirlpool sous vide főzőegységéről, de vélhetően a közeljövőben vélhetően újabb információk látnak napvilágot. Természetesen nem a Whirlpool az első olyan cég, mely nekiindul a vákuumos főzés világának, hiszen korábban a GE Appliances jelentkezett indukciós főzőlapokkal és hozzájuk tartozó Bluetooth-kapcsolatos hőmérséklet-érzékelővel, melyek együtt kiválóan alkalmasak a sous vide ételkészítéshez. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.