Hirdetés

Senki sem tudja, miért küld napi több GB-nyi adatot ez az LG mosógép



|

Aggasztó jelenségre lett figyelmes az LG okos háztartási gépének tulajdonosa.

Hirdetés

Az úgynevezett okos, vagyis internetre kötött otthoni felszerelések egyre nagyobb teret hódítanak maguknak, köszönhetően az olyan hasznos funkcióiknak, amelyekkel a távolról is irányíthatjuk őket és nagyban optimalizálhajtuk a tevékenységüket. Normál körülmények között ezek a kütyük elenyésző adatforgalmat generálnak, egy különös eset viszont most egy sor összeesküvés-elméletnek ágyazott meg.

Egy LG okos mosógép tulajdonosa ugyanis a napokban arról számolt be, hogy a háztartási gépe napi több gigabyte-nyi adatot küld egy távoli szerverre, a jelenség okára viszont még a közösségi agyalással sem sikerült magyarázatot találni.

Hirdetés

A sztori egy X-felhasználótól, Johnietól származik, aki az önmeghatározása szerint a fintech szektorban tevékenykedik. A kaliforniai férfi még január 9-én osztotta meg az alábbi fotót az ASUS routere adatforgalmi statisztikájáról, amely alapján az LG Smart Laundry 2 azonosítóval feltüntetett mosógép napi 3,57 gigabyte adatot továbbít és 95,75 megabyte-ot tölt le.

A bejegyzés változatos teóriáknak ágyazott meg, köztük például azzal, hogy valakik egy botnet részeként kriptovaluta-bányászatra használják a gépet, vagy hogy maga az LG szipkázza el az adatokat egy új mesterséges intelligenciás modell betanításához. A fotóra mindenesetre olyan kommentelők is reagáltak, akik szintén a koreai gyártótól származó okos mosógépekkel rendelkeznek, az ő routereikről készült fotók viszont mindössze napi 1 MB körüli kimenő forgalomról árulkodnak.

Johnie e sorok írásáig addig jutott a nyomozásban, hogy az anomálisa január 4-én kezdődött, a router pedig valóban a mosógéphez tartozó IP-címhez kötötte a 3,57 GB-nyi feltöltést, azaz valószínűleg nem az ASUS-nál van a hiba. A fintech-szaki felkereste az LG-t is, ám eddig nem kapott választ a kérdésére.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.