Külön hatóság felügyeli majd a techcégeket az Egyesült Királyságban



|

Az Egyesül Királyság azt tervezi, hogy az Európai Unióból való kilépést követően egy új hatóságot állít fel a digitális piac szereplőinek ellenőrzésére.

Hirdetés

A Digital Markets Unit (DMU - Digitális Piaci Felügyelet) néhány hónapon belül állna fel, működését a tervek szerint 2021 áprilisában fogja megkezdeni. A DMU a már létező Competition and Markets Authority (Versenyjogi- és Piaci Felügyelet) részeként működik majd, elsődleges feladata pedig a szabályok betartásának ellenőrzése lesz, valamint a digitális világban olyan környezetet létrehozása, amely a kisebb szereplők számára is egyenlő versenyfeltételeket biztosít.

Hirdetés

A pontos szabályok egyelőre nem ismertek, általánosságban azonban olyan előírások várhatók, amelyek a felhasználói adatok és célzott hirdetések feletti nagyobb kontrollt biztosítják, vagy amelyek megtiltják az alternatív szolgáltatásokra való áttérés megnehezítését. A DMU speciális jogokat is kap, hogy a szabályok betartását ki tudja kényszeríteni: az érintett szolgáltatások blokkolása mellet lehetősége lesz arra is, hogy a renitens szolgáltatókat megbüntesse.

Az Egyesült Királyságban már tavaly felmerült egy újabb testület felállításának ötlete, a jelenleg érvényes jogi környezet azonban ezt nem tette lehetővé; a Brexit után viszont ez az akadály el fog hárulni.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.