#oszdazészt - most is arra kérünk, hogy segíts biztonságosabbá tenni az internetet!



|

Augusztusban indítottuk el az #oszdazészt mozgalmat, azzal a céllal, hogy elősegítsük az egyre gyakrabban előforduló internetes csalások megakadályozását. Most folytatjuk.

Ezekben a vészterhes időkben sok minden fenyegeti a jólétünket, de nem csak a szervezetünket támadó vírussal szemben kell felkészültnek lennünk, hanem a neten keresztül terjedő kártevőkkel szemben is. A távmunka és az online oktatás miatt több időt töltünk a neten, és ezt a kiberbűnözők is tudják, ők is aktívabbá válnak ilyenkor.

Augusztusban indítottuk el az #oszdazészt mozgalmat, melynek keretében a Vodafone és az Alza támogatásával, ismert emberek segítségével osztottunk meg veletek hasznos tanácsokat, közérthető cikkeket és videókat annak kapcsán, mire érdemes figyelni, hogyan kerülhetjük el a nethasználat veszélyeit, és hogyan terelhetjük a leginkább kiszolgáltatott felhasználókat a biztonságos nethasználat felé.

Hirdetés

Most indul a második etap, az NKI, avagy a Nemzeti Kibervédelmi Intézet közreműködésével folytatjuk a munkát, új cikkek és új videók is érkeznek. Annyit kérünk tőletek, hogy miután elolvastátok és megnéztétek őket, osszátok tovább azon ismerőseitek irányába, akik hasznát vehetik. Mindannyiunk érdeke, hogy a kórházakat és magánszemélyeket egyaránt támadó zsarulóvírusok, az online bankoláshoz kapcsolódó átverések, és a jelszavakkal való visszaélések terjedését megakadályozzuk.

Korábbi anyagainkat az #oszdazészt aloldalán találjátok meg, ezeket is érdemes átböngészni és továbbadni. A mozgalom céljait itt foglaltuk össze.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.