Hirdetés

10x-es zoomtechnológiát vásárolt a Samsung



|

Olyan céget vásárolt fel a Samsung, amelynek 10x-es optikai zoomtechnológiát köszönhetünk - vagyis megint szintet léphet a mobilfotózás.

Hirdetés

Manapság már nem számít nagy dolognak, ha egy okostelefon kamerarendszere képes a 2x-es optikai zoomra. Az Apple és a Samsung jelenleg ezt a szintet kínálják, hamarosan azonban új korszak köszönthet be a mobilfotózásban. Az Oppo például már az MWC-n bemutatja a 10x-es, veszteségmentes optikai zoomtechnológiáját, amelyeket mobilokba épít majd be. 

Hirdetés

A Samsungról pedig olyan jelentések kerültek elő, amelyek szerint felvásárolná az izraeli Corephotonics vállalatot, amelynek 150 zoomhoz köthető szabadalma van, és többek között pont az Oppo 10x-es optikai zoomtechnológiáján dolgozott. 

A Calcalist és a Globes úgy értesültek, hogy a dél-koreai óriás ténylegesen megvásárolta a céget, 155 millió dollárért. Ez a vállalat fejlesztette ki egyébként az Oppo korábbi, 5x-ös zoomtechnológiáját is. 

Mivel a Corephotonics ennél sokkal többre is képes, ezért nagy meglepetésekre számíthatunk, a korábbi hivatalos szövegek alapján a Corephotonics fejlesztéseinek hála a 25x-ös zoom is elérhető lehet. 

A mobilos zoomtechnológiánál prizmás megoldást használnak, ennek hála pedig kiküszöbölik a fizikai korlátokat. A szakértők szerint a felvásárlás azt jelzi, hogy a Samsung nagyon komolyan rákapcsolna a mobilfotózásra, és így a Galaxy készülékek is egyre nagyobb optikai zoomot kínálnak majd. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.