Hirdetés

12 GB RAM-ot tesz a mobilokba a Samsung



|

Elindult a sorozatgyártás, hamarosan 12 GB RAM lesz a csúcsmobilokban - de a Galaxy Note 10-be még nem építenek ilyen sokat.

Hirdetés

A Samsung alaposan felrázta a piacot, ugyanis bejelentette, hogy elindította az iparág első 12 gigabites LPDDR5-ös mobilos DRAM-jának a sorozatgyártását. Ezt úgy optimalizálták, hogy a jövőbeli mobilok az 5G-ben és a mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségeket is kiaknázzák. 

Hirdetés

Ezekből a modulokból nyolcat halmoznak egymásra, így összesen egy csomag 12 GB DDR5-ös RAM-ot jelent majd egyetlen okostelefonon belül. 

A 12 GB LPDDR5-ös RAM 30 százalékkal gyorsabb, mint a 12 GB LPDDR4X, ráadásul 30 százalékkal energiahatékonyabb is. A Samsung odafigyelt, hogy a magasabb sebesség mellé stabil teljesítmény társuljon. 

Ilyen memóriával egy okostelefon 44 GB adatot (mondjuk néhány 1080p-s filmet) pár másodperc alatt tud áthelyezni. Ha pedig ez nem lenne elég, jövőre már a 16 GB RAM sorozatgyártása is elindul az okostelefonokba. 

Mikor találkozunk ilyenekkel először? Bár a média nagy része már a Galaxy Note 10-be várja a 12 GB RAM-ot, a WinFuture emlékeztetett, hogy a Snapdragon 855 lapka nem támogatja az LPDDR5 memóriát, és a Snapdragon 855 Plus sem. Vagyis 12 GB LPDDR5-ös RAM valószínűleg csak a Galaxy S11-be kerül. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.