Hirdetés

15 milliárd forintnyi váltságdíjat követelnek az Acertől



|

Bleeping Computer információi szerint egy zsarolóvírus okoz most komoly fejfájást az Acernek.

Hirdetés

 A Bleeping Computer szerint a REvil hackercsoport mintegy 50 millió dolláros, vagyis nagyjából 15 milliárd forintos díjat követel az Acertől azért, hogy feloldja azokat a fájlokat, melyeket sikerült megfertőznie zsarolóvírussal. Ez az összeg még efféle eseteknél sem megszokott, tényleg csillagászati "váltságdíjról" beszélünk. 

Amennyiben hitelesnek bizonyulnak a Bleeping Computer információi, a zsarolók majdnem egy héttel ezelőtt, március 14-én kezdték meg a tárgyalásokat az Acer képviselőivel. A techóriás akkor számíthatott volna a zsarolóktól 20%-os "kedvezményre" ha múlt szerdáig fizet, de ez nem történt meg.

Hirdetés

Jelen állás szerint tehát az Acer vagy nagyon mélyen a zsebébe nyúl, vagy búcsút inthet az érintett fájloknak. Pontosan nem derült ki, milyen fájlokról van szó, és a hackerek milyen módon érték el azokat, de elég valószínű, hogy a nemrégi fatális Microsoft Exchange biztonsági rés állhat a dolog hátterében - itt 30 ezer cég levelezéséhez férhettek hozzá a támadók.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.