Hirdetés

17 000 dolláros Apple Watch-ot vettél? Bocsi, többé nem frissül



|

Hiába fizetett valaki egy kisebb vagyont az első-generációs Apple Watch Editionért, az a normál modellekhez hasonlóan nem kapja meg a watchOS 5 rendszert.

Hirdetés

Az Apple az idei WWDC-n bemutatta az iOS 12-t, eközben pedig nyilvánosan megszégyenítette az Androidot. Megérkezett továbbá a macOS Mojave operációs rendszer is, és jönnek az iOS-es appok a Macekre. Tim Cook pedig meghökkentő vallomást tett, melynek részleteiről ide kattintva olvashattok

Hirdetés

A watchOS 5 rendszerről eddig nem beszéltünk, de természetesen az Apple Watch okosórákon futó rendszert is frissíti az Apple, vagyis jön a watchOS 5. Van új walkie-talkie mód, ami 3 év után végre ténylegesen megérkezik. Az eszköz automatikusan érzékeli továbbá, hogy éppen mit sportolunk, és egyéb kiváló újítások is vannak a watchOS 5-ben. 

Egy nagy gond azonban van vele. Aki már az elsők között lecsapott az Apple Watch-ra, esetleg spórolni akart, és így az első-generációs modellek közül választott (2015-ös verziót), annak most nincs szerencséje. A watchOS 5 ezekre az okosórákra már nem jelenik meg, az első-generációs Apple Watch elérte a pályafutása végét, a szoftverfrissítések hiányával az Apple gyakorlatilag kivonja ezeket a forgalomból. 

Természetesen az Apple Watch nem olyan óra, amit egy apa a fiára hagyhat, de kétségtelen, hogy igen drága eszközről beszélünk. Még rosszabb, hogy a szuperprémium, arannyal burkolt Apple Watch Edition (az első) sem kap frissítést többé, amelynek ára akár 17 000 dollár is lehetett. Természetesen igen kevesen vettek ilyet, de számukra is kiábrándító a tény, hogy a befektetés elévült, és elég rövid ideig tartott. Az első-generációs Apple Watch okosórák egyike sem kap többé frissítést. A többi verzióra értelemszerűen érkezik a watchOS 5. 

Érdemes azért megjegyeznünk, hogy bár az eredeti Apple Watch támogatásának a hiánya eléggé kiábrándító, az iOS 12-vel kisebb csodát tett az Apple. Az iOS 12 minden készülékre megérkezik, ami támogatja az iOS 11-et, legyen az iPhone vagy iPad. Mindez pedig azt jelenti, hogy egy közel 5 éves iPhone 5S is megkapja az iOS 12-t. Ez elképesztően jó hír, főleg olyan időkben, amikor az androidos csúcsmodelleknél még a 2 éves támogatásnak is örülhetünk, nagy késések mellett. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.