Hirdetés

Búcsút inthetünk 187 000 iPhone alkalmazásnak



|

187 000 olyan 32 bites alkalmazás van, amely az iOS 11 alatt többé nem indul el.

Hirdetés

Néhány héten belül megérkezik az iOS 11 végleges verziója, amit bizonyára sok iPhone-felhasználó már vár, viszont a dolognak van egy hátulütője is: az Apple legújabb mobilos rendszere többé nem támogatja a 32 bites appokat. 

Hirdetés

Ez rossz hír a fejlesztőknek és azoknak a felhasználóknak, akik kitartanának a régi alkalmazások mellett. Összesen 187 000 olyan 32 bites app van most az App Store-ban, ami az iOS 11 alatt többé nem fog működni. 

Ez persze még nem jelenti azt, hogy ezek az alkalmazások teljesen eltűnnek az App Store kínálatából, elvégre lesz olyan, aki nem akarja vagy nem tudja letölteni a készülékére a legújabb iOS-t. Idővel viszont azért valószínű, hogy az Apple végleg megválik majd ezektől az alkalmazásoktól. 

A Sensor Tower adatai szerint a legtöbb érintett app igazából játék: 38 619-et nem támogat majd ezek közül az iOS 11. A játékok után az oktatásban, szórakozásban használt alkalmazásból van a legtöbb a listán.

Mielőtt persze a kardunkba dőlnénk, hogy tessék, a nagy és gonosz multivállalat ilyen kegyetlenül megritkítja az alkalmazáskínálatot, azt azért vegyük hozzá, hogy jelenleg körülbelül 2,4 millió app figyel az App Store kínálatában. Ez ahhoz képest szép fejlődés, hogy 2009. októberében összvissz 100 000 alkalmazással működött az Apple szoftverboltja.

A 32 bites appok támogatásának megszűnése egyébként elvben nem újdonság a felhasználók számára, mivel a lépésről az Apple már az iOS 10.3 első bétája óta jelenít meg figyelmeztetéseket. Azt nem tudni, hogy mennyi fejlesztőt ösztönzött ezzel a cég arra, hogy az így elavuló alkalmazásokból készítsen 64 bites változatot, de tény, hogy 2017 van, tessék szépen továbblépni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.