Hirdetés

20 milliárd dollárt keres jövőre az iPhone-ok kijelzőjén a Samsung



|

A jelentések szerint 2018-ban 180-200 millió hajlékony OLED-kijelzőt szállít a Samsung az Apple-nek.

Hirdetés

Dél-koreai jelentések szerint a Samsung Display 2018-ban nagyjából 180-200 millió hajlékony OLED-kijelzőt szállít majd le az Apple iPhone készülékeihez. 

Hirdetés

Amennyiben a számok pontosak, akkor a Samsung Display 19,8 vagy 22 milliárd dolláros árbevételre számíthat kizárólag az iPhone-okhoz gyártott képernyők után. Egy ilyen kijelzőmodul (AMOLED-panel, üvegborítás és Force Touch szenzor) 110 dollárba kerül nagyjából, legalábbis az IHS Market adatai szerint. 

A becslések alapján a Samsung Display körülbelül 50 millió panelt gyártott le idén az iPhone X-hez. A négyszeres növekedés annak lesz köszönhető jövőre, hogy a gyártás is stabilabbá válik. Az előző hónapokban állítólag 10-ből csak 6 legyártott panel felelt meg a minőségi előírásoknak. 

Iparági szakértők szerint a Samsung nagyon jelentős haladást ért el a gyártás fokozásában és a minőség növelésében - a hibátlan termékek aránya 90 százalék körül mozog, pedig a világ legkomolyabb és legszigorúbb előírásai vonatkoznak ezekre a hajlékony OLED-panelekre. 

Értelemszerűen a Samsung többet kereshet az iPhone X-en, mint a Galaxy S8-as szériához gyártott alkatrészeken. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.