Hirdetés

2019-ben is menő volt a zenei streaming



|

A fizetős zenei streamingpiac 32 százalékos növekedést tapasztalt a tavalyi év során, a piacelső továbbra is a Spotify.

Hirdetés

A Counterpoint Research legutóbbi elemzése szerint az előfizetéses zenei streamingpiac 2019-ben éves szinten 32 százalékkal nőtt. A top 5 szereplője az ágazatnak a Spotify, az Apple Music, az Amazon Music, a Tencent Music és a YouTube Music volt, ezek 35, 19, 15, 11 és 6 százalékos piaci részesedéssel bírtak, a fizetős piac előfizetéseit vizsgálva. Ezzel pedig továbbra is messze a Spotify számít a legnépszerűbb szolgáltatásnak a fizetős ügyfelek körében.

Hirdetés

A piacelemzéssel foglalkozó szakemberek szerint a szolgáltatások annak köszönhetik sikereiket, hogy a regisztrált felhasználóikat nagy hatékonysággal tudják rávenni a fizetős csomagok igénybevételére. 

A megfelelő taktikáknak köszönhetően már 358 millió fizetős ügyféllel büszkélkedhet a zenei streamingpiac, és ez a tábor az elemzők előrejelzése szerint idén további 92 millió fővel bővül majd. Ez éves szinten újabb 25 százalékos növekedést jelentene, amit ezúttal a koronavírusjárvány is befolyásol. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.