Hirdetés

Nem áll jól a mobilpiac, óriási a visszaesés



|

A világjárvány és annak gazdasági hatásai még tovább nehezítették az okostelefon-gyártók dolgát - a második negyedév pedig rosszabb lehet, mint az idei első.

Hirdetés

Drámai mértékben zuhant meg az okostelefonok piaca az utóbbi hónapokban, ezt már elemzések is bizonyítják. Míg a gyártók általában nem hozzák nyilvánosságra a saját adataikat, addig az IDC már azt jelezte, hogy a valaha volt legnagyobb éves szintű visszaesést tapasztalhattuk meg az első negyedévben egy 11,7 százalékos eladáscsökkenés formájában. A Canalys elemzői szerint a visszaesés 13 százalékos volt, a Strategy Analytics szerint 17 százalékos. 

Hirdetés

Az elemzők abban biztosak, hogy a Samsung továbbra is stabilan tartja a 21 százalék körüli piaci részesedését, és a világ legkeresettebb okostelefon-márkája. A dél-koreai óriást az Apple és a Huawei követi, de az idei első negyedév igazából eladásokban minden egyes gyártónak érezhető visszaesést hozott, kivéve a Xiaomit és a Vivót. Ez a két cég is igazából indiai sikerek okán kivétel, még a kijárási tilalom előtti időszak eladásai miatt. 

A Canalys szakemberei azt mondják, hogy a második negyedév még rosszabb lesz, a mobilgyártók ekkor érzik csak meg igazán a világjárvány hatásait. A kritikusok szerint egyébként eleve bajban voltak a gyártók, hiszen sokaknál elszakadt a cérna az 1000+, sőt, néha már 1200, 1400 eurós csúcsmobil-árak miatt. 

Reméljük, a helyzetet legalább leárazásokkal próbálják majd javítani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.