Hirdetés

Idén jönnek a vérnyomást mérő fülhallgatók



|

A Valencell már összerakott egy olyan prototípust, amely méri a vérnyomást, pedig csak egy fülhallgató.

Hirdetés

A Valencell nevű cég szerint a fül az egyik legjobb hely a vérnyomás mérésére: bőven van véráram, illetve a szívtől általában ugyanolyan távolságban helyezkedik el. Ebből következett az a vélekedés, hogy az egészségkövetésben a fülhallgatók jelentik az újabb nagy áttörést. Az amerikai vállalat még ebben az évben piacra szeretne dobni vérnyomást mérő fülhallgatót, emiatt a CES-re el is vitt egy prototípust, ami mobilra küldi át az eredményeket. 

Hirdetés

Egyelőre inkább hallókészüléknek néz ki a termék, de a tesztek eredményeit hamarosan bemutatják az amerikai szervezeteknek. Eleinte csak "általános wellness" célokra szánják majd a készülékeket, legalábbis amíg a szabályozásoknak sikerül jobban megfelelnie. 

Az első prototípust már február 2-án kiküldik a partnereknek, ezért a fogyasztói piacon még idén megjelenhet a végleges termék. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.