Hirdetés

2022-ig biztosan nem lesz Apple okosszemüveg



|

Tim Cook már az AR technológia hajnalától akart valamilyen kiterjesztett valóságra épülő eszközt, de egyelőre nem tart ott a cég, hogy piacot robbantson vele.

Hirdetés

Régóta pletykálnak már az Apple kiterjesztett valóságra építő okosszemüvegéről, ráadásul Tim Cook a kezdetektől hitt az AR-ben, szóval elvileg joggal várhatták többen is, hogy a cég egyszer csak előrukkol valami ilyasmivel. Az Apple viselt dolgait mindig tűpontosan megjósoló elemző, Ming-Chi Kuo viszont most azt állítja, hogy ez az Apple okosszemüveg a legjobb esetben is csak 2022-ben érkezhet meg. Erről szokás szerint belső iparági forrásoktól szerzett tudomást, és arról is beszélt, hogy az Apple-szemüveg előállítási költségei várhatóan igen magasak lesznek a többrétegű laminálás miatt, amit a használati élmény érdekében alkalmaznak. 

Hirdetés

Az Apple állítólag továbbra is fejleszti az AR-technológiákat, újabb szabadalmakat védet le, és egyes tippek szerint AR-szemüveget és AR-headsetet is csinálna az ARKit keretrendszerre építve, és még akár 3D-s szenzorokat is bevetne. 

Az utóbbi hónapokban felbukkant statisztikák és elemzések szerint ugyanakkor elég nagy az esély rá, hogy a kiterjesztett valóság és a virtuális valóság sem lesz sláger a fogyasztók körében, a cégek kénytelenek lesznek átszervezéseket végrehajtani, és az üzleti szektorra fókuszálni, mint a Google és a Microsoft.

Ott volt ugyebár jó pár éve már az első körben szenzációs újdonságnak kikiáltott Google Glass, amiből a kezdeti fellángolás után nem lett semmi. Utána jöttek a VR headsetek tulajdonságait a valós környezettel kombináló HoloLens modellek, amik viszont szintén nem terjedtek el olyan szinten, hogy boldog-boldogtalan ilyennel a fején flangáljon otthon és az utcán. Szóval többen azért figyelik, mit csinál az Apple ebben a szegmensben, hátha pont az "iGlasses" lesz az, ami ugyanúgy a népszerűségbe löki a kategóriát, mint ahogy az iPhone annak idején az érintőkijelzős mobilokat  vagy az iPad a tableteket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.