Hirdetés

2022-től az összes Google Play-es alkalmazás kötelezően ismerteti az adatgyűjtésre vonatkozó információkat



|

Az Apple példáját követve a Google is újabb lépéssel teszi védettebbé a felhasználók személyes adatait.

Hirdetés

Nemrégiben élesedett az Apple mobileszközökön az iOS 14.5 szoftverfrissítés, amely egy új opcióval bővítette az személyes adatvételemre vonatkozó biztonsági lehetőségeket. Ennek lényege, hogy az alkalmazások ezentúl kizárólag felhasználói engedéllyel továbbíthatják a begyűjtött adatokat harmadik fél számára - vagyis jócskán megnehezedik a személyre szabott hirdetések megjelenése a vállalatok számára.

Az Android fejlesztőinek hivatalos blogbejegyzése alapján a Google hasonló rendszert igyekszik fejleszteni. Ennek köszönhetően 2022-től már minden, a Google Play kínálatában elérhető applikációnak kötelessége lesz megosztani az adatgyűjtésre vonatkozó információkat, így a felhasználók eldönthetik ezek alapján, hogy használni fogják-e az adott appokat.

Hirdetés

A Google bejelentéséből kiderült, hogy a vállalat 2021 harmadik negyedévében publikálja a vonatkozó irányelveket, amelyek alapján az appok fejlesztői meg tudják adni a Google Play Console felületén a kapcsolódó információkat. A vállalat tervei szerint 2022 második negyedévétől már teljes valójában fog működni a megújított biztonsági rendszer.

Az adatkezelésre vonatkozó részleteket és a teljes bejelentést az Android Developers Blog hivatalos oldalán olvashatjátok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.