Hirdetés

2023-at írunk, és az Apple ismét bemutatott egy Lightning-csatlakozós terméket



|

Még mindig akad olyan új almás termék, ami az EU által pusztulásra ítélt régi szabványt használja.

Hirdetés

Az Apple az idén kissé kiszúrt az európai rajongókkal, amikor helyi idő szerint az éjszakai órákban leplezte le a legújabb Maceket, de akinek nem volt kedve a virrasztáshoz, az nálunk kimerítően tájékozódhat a Scary Fest címen futó esemény keretében bemutatott M3-szériás processzorokról és az azokkal debütáló új Mac számítógépekről is.

Ami az utóbbiakat illeti, a cupertinóiak csak egy szolid, teljesítményfókuszú frissítéssel aktualizálták a 2021-es iMacet, ami a jelek szerint azt is magával vonta, hogy itt továbbra sem búcsúzik el az ősöreg Lightning-töltőcsatlakozó.

Az Apple weboldalára navigálva ugyanis a doboz tartalmát taglaló résznél egyértelműen látható, hogy Tim Cookék USB-C - Lightning kábellel csomagolják az új asztali számítógépet, annak ellenére, hogy az idei évtől nemcsak a MacBookok és az iPadek többsége, hanem már az iPhone 15-széria is a korszerűbb és egységes USB-C szabványt használja.  

Hirdetés

Íme a kínálat egy képen:

A váltást az Európai Unió szigorított (egyébként csak 2024 decemberében életbe lépő) előírásai kényszerítették ki, amelyek kötelezővé teszik az univerzális USB-C formátum alkalmazását. A regula ugyanakkor csak az akkumulátorral bíró termékekre vonatkozik, így az Apple-t semmi sem akadályozza meg abban, hogy akár az idők végezetéig ragaszkodjon a 2012-ben bemutatott saját technológiájához.

Az iMacen persze ettől függetlenül továbbra is vannak hagyományos bemenetek: a legolcsóbb kiadáson két Thunderbolt/USB 4 portot találunk, míg a drágább verziókban már két USB 3 port és egy gigabites Ethernet-aljzat is jár a hardverhez.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.