Hirdetés

2024-et írunk, úgyhogy nyilván jönnie kell egy a Fortnite-tal használható gitárkontrollernek



|

A Rock Band játékok perifériáit is gyártó PDP jelentette be a Riffmaster névre keresztelt kontrollert, ami letűnt korokat idéz.

Hirdetés

Most, hogy a Microsoft sikerrel bekebelezte az Activision Blizzardot, akár még az is megeshet, hogy feltámad a Guitar Hero sorozat, de erre kis esélyt látunk. Az viszont tény, hogy a Fortnite-ot is fejlesztő Epic Games tulajdonában lévő Harmonix még aktív, és ugyan épp a közelmúltban jelentette be, hogy nem bővíti több dallal a 2015-ös Rock Band 4 kínálatát (így is több ezer érhető már el), nemrég indította el a Fortnite Festivalt, amely közeljövőben a Rock Band és a Guitar Hero műanyag hangszereit is támogatni fogja.

Ez adhatott lendületet a PDP-nek, mely most megvillantotta, és a tavasz folyamán piacra dobja a Riffmastert, egy gyönyörű, dizájnjával kissé Batmant idéző gitárt. A nyakán lévő gombok kialakítása és elrendezése ismerős lesz a Rock Band gitárokat ismerők számára, de van néhány változtatás, ami kényelmesebbé teszi a használatát.

Hirdetés

A két, PlayStation vagy Xbox konzolokkal kompatibilis változatban kapható, ám feltehetően PC-vel is működő periféria fedlapja cserélhető, nyakára pedig került egy analóg, megkönnyítve a menükben lépkedést. A pengetője hangtalan, nem kattog.

Vezeték nélkül csatlakozik, és nem elemes, hanem USB-C-n tölthető, így akár 36 órán át használható egyetlen töltéssel. Került rá egy 3,5 mm-es jack csatlakozó is, ha pedig el kell rakni vagy hordoznánk, összehajthatjuk.

Sem az árát, sem a pontos megjelenési dátumát nem ismerjük, de mivel még azt sem tudni, mikortól fogja a Fortnite Festival támogatni a kontrollereket, ráér a PDP ezt bejelenteni.

Az teljesen más kérdés, hogy miért elektronikus zene szól a trailere alatt, ha egyszer egy gitárról beszélünk, de ezen ne akadjunk fel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.