Hirdetés

235 millió Twitter-felhasználó adatai szivárogtak ki, így ellenőrizheted, hogy téged is érint-e a botrány



|

Újabb kínos botrány miatt áll a bál a Twitter körül, ám ezúttal nem Elon Musk a ludas.

Hirdetés

Az ünnepek alatt kissé lecsendesedtek a dolgok a Twitter háza táján, ahol korábban hónapokon át követték egymást a nagy port kavaró ügyek az új tulajdonos Elon Musk olyan lépései miatt, mint például a fizetős hitelesítés elbaltázott bevezetése, vagy a milliárdost felbosszantó újságírók kitiltása. Az új év nyitányaként a közösségi oldal most ismét negatív színben került be a hírekbe, ám ezúttal nem Elon Muskot terheli a felelősség.

A napokban ugyanis kiderült, hogy még az előző vezetés alatt, 2021 végén egy sebezhetőség miatt több mint 200 millió Twitter-felhasználó e-mail címe, felhasználói neve és telefonszáma szivároghatott ki, amennyiben az adott illető az utóbbi adatot is megadta az oldalon.

Hirdetés

Troy Hunt biztonsági szakértő 218 millió nyilvánosságra került fiókról beszél, a The Washington Post forrásai viszont 235 milliót említenek.

Akárhogy is legyen, a szivárgás mindenképp rengeteg embert érint, az adatokat pedig egy ideje már árulják is a sötét weben. Az ellopott információk révén rossz szándékú aktorok egyebek mellett az anonim felhasználók kilétét is felderíthetik, vagy hatékonyabb adathalász támadásokra használhatják az állományt, a nevek és az e-mail címek birtokában akár a Twitteren kívüli fiókokat is támadva.

Akit érdekel, hogy őt is érinti-e a szivárgás, a Troy Hunt által üzemeltetett Have I Been Pwned nevű portálon ellenőrizheti, hogy szerepe-e az e-mail címe az adatbázisban, vagy valamelyik korábban nyilvánosságra került állományban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.