Hirdetés

3 évre ítélték a tavalyi nagy Twitter-hack tinédzser elkövetőjét



|

A 17 éves hacker világszerte ismert hírességek és nagy tech cégek fiókjainak feltörésével csalt ki kriptovalutát az óvatlan követőktől.

Hirdetés

Tavaly nyáron ismét bebizonyosodott, hogy bárkire lesújthatnak a hackerek, amikor egy 17 éves floridai tinédzser, Graham Ivan Clark két társa segítségével feltörte többek között Elon Musk, Barack Obama, valamint az Apple és az Uber Twitter-fiókját is.

A csapat egy közismert bitcoinos csalás keretében hajtotta végre az akciót, olyan posztokat osztva meg a követők millióihoz szóló csatornákon, melyek dupla nyereséget ígértek azoknak, akik kriptovalutát utalnak a profilok tulajdonosai nevében megadott címre. A hatóságok hamar elfogták a hackereket, akik még így is több mint 100.000 dollár értékű Bitcoint csaltak ki a hiszékeny követőkből.

Hirdetés

Clark ügyében a napokban hozott ítéletet a tampai bíróság, melynek értelmében 3 évnyi kényszerpihenő elé néz egy fiatalkorúakra specializált büntetésvégrehajtási intézetben, de a kiszabott időt részben akár egy "katonai stílusú táborban" is eltöltheti. Az időközben 18. életévébe lépett hacker csak egy vádalkunak köszönhetően úszta meg, hogy nagykorúként ítéljék el, ami minimum 10 éves fogságot jelentett volna számára.

A 3 éves szabadságvesztést további 3 év próbaidő követi majd, de ha ezalatt vét, már a minimum 10 éves fogsággal kell szembenéznie. Clarkot ráadásul a számítógépek felügyelet nélküli használatától is eltiltották, az ellenőrizhetőség kedvéért pedig át kellett adnia a saját felhasználói profiljaihoz kapcsolódó belépési adatokat is.

Az ítéletet kommentálva a hacker védőügyvédje a Tampa Bay Timesnak nyilatkozva elmondta, hogy Clark minden Bitcoint visszaszolgáltatott, amit a csalással szerzett. A másodrendű vádlott Mason Sheppard és a harmadrendű vádlott Nima Fazeli ellen továbbra is folyik az eljárás. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.