Hirdetés

3 hónap alatt több mint 8 millió videót takarított el a YouTube



|

2017 utolsó negyedévében 8,3 millió videót vett le az oldalról a YouTube. A tartalmak nagy részét már gépek jelölik meg kifogásolhatóként.

Hirdetés

A Google tulajdonában lévő YouTube nemrég bejelentette, hogy innentől minden egyes negyedévben kiad majd egy jelentést arra vonatkozóan, hogy mennyire hatékonyan takarította el az oldalra nem illő videókat. 

Hirdetés

A csapat beszámolója szerint 2017 utolsó három hónapja alatt 8,3 millió videót töröltek a megosztóról. Ezek legtöbbje spam volt vagy pedig felnőtteknek szóló tartalmakat kínált. A technológiának hála egyre gyorsabban tudják törölni a kockázatos klipeket, amelyek szélsőséges nézeteket rejtő tartalmakat kínálnak. 

A YouTube szerint a gépi tanulás remekül működik, ugyanis a 8,3 millióból 6,7 millió videót elsőként nem emberek, hanem gépek jelöltek meg. Ennek a 6,7 milliónak a 76 százalékát ráadásul már azelőtt törölték, hogy bárki is megnézhette volna azokat.  

A YouTube-ot sokat kritizálták azért, mert csak lassan törölte az irányzatait megsértő videókat. Tavaly a szélsőséges nézeteket terjesztő anyagoknak csupán a 8 százalékát tudták törölni 10 megtekintés előtt. Ez az arány a gépi tanulásnak hála már 50 százalékon áll. 

Az Intelligence Desk ráadásul tavaly elindult, ami 10 000 új moderátort is jelent a szűréshez. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.